Bangkok – vinkit hotellin valintaan

Bangkok on Thaimaan kiihkeärytminen pääkaupunki, jossa on tuhansittain hotelleja. Ensi kertaa kaupunkiin matkaavan voi olla haastavaa valita hotellia, johon majoittua johtuen valtavasta valikoimasta eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Tässä jutussa annan vinkit, miten valita majoitus ja kerron omista suosikeistani, joissa olen Bangkokissa käydessäni yöpynyt.

Itse olen ollut Bangkokissa ensimmäisen kerran vuonna 2002 seuramatkajärjestäjän reissulla ja silloin majoituimme hotelliin, jossa torakka kipitti esiin aamiaispöydän alta. Arvatkaa vaan, sainko tämän jälkeen nukuttua tuossa hotellissa? Jatkossa sitten olemmekin matkailleet Thaimaassa aina omin päin ja eikä olla sen koomin hotelleissa enää torakoihin törmätty.

Minä tykkään Bangkokista ja sen ristiriitaisuudesta; epäsiistin rötiskän naapurissa voi sulassa sovussa seistä vaurautta huokuva rakennus, eikä koskaan voi tietää, millainen näkymä kulman takaa odottaa.

Kaupungin hälyn ja vauhdikkaan menon vastapainoksi haluan, että hotellini on siisti, rauhallinen ja sijaitsee kätevällä paikalla. Joka kerta hotellia valitessani haluan nähdä kuvan kylpyhuoneesta, pidän kylppäriä hyvänä mittarina hotellin tasosta. Jos kylpyhuoneen kuva puuttuu kokonaan, kertoo se olennaisen ja saa minut klikkaamaan seuraavaa vaihtoehtoa.

Miltä alueelta hotelli kannattaa Bangkokissa valita?

Bangkokissa ei ole selkeää keskustaa, vaan kaupunki jakautuu moneen erilaiseen kaupunginosaan, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja ominaispiirteensä. Kannattaa pohtia, mikä on itselle tärkeintä: haluaako majoittua hyvien ostosmahdollisuuksien lähellä vaiko ylellisemmässä hotellissa Chao Praya -joen varrella?

Bangkok tarjoaa jokaiselle jotakin ja majoitusta löytyy, niin kengännauhabudjetilla matkaaville kuin luksushotellien palvelutasoa vaativillekin. Jos haluaa liikkua kaupungissa julkisilla kuten skytrainilla kannattaa luonnollisesti varata hotelli, joka sijaitsee lähellä skytrain-asemaa. Muutamilla hotelleilla on jopa oma kävelykäytävä suoraan asemalle. Skytrain ja metro ovat Bangkokissa siistejä ja edullisia tapoja liikkua ympäri kaupunkia.

Myös takseja saa aina ja kaikkialta lennosta ja taksilla liikkuminen on edullista. Taksi on helppo ja turvallinen matkustustapa ja taksia käytettäessä, hotellin sijainnin suhteen ei tarvitse olla niin tarkkana. Muista tarkistaa, että taksin mittari on toiminnassa tai vaihtoehtoisesti neuvottele matkan hinta etukäteen.

Jos kaipaat kaupunkielämän kiihkeyden vastapainoksi vehreyttä, voisit valita majoituksen Lumpini Parkin liepeiltä. Lumpini Park on valtava puisto, jossa kaupunkilaiset käyvät juoksemassa ja ylipäätään harrastamassa liikuntaa. Suosittelen kaikkia piipahtamaan puistossa, sillä liikkuvien kaupunkilaisten lisäksi, voi täällä hyvällä tuurilla bongata myös isoja monitoriliskoja.

Khao San road

Khao San Road on legendaarinen reppureissaajien treffausmesta. Tältä alueelta löydät käsittämättömän edullista majoitusta, mutta muista, että hintataso ja laatu kulkevat käsi kädessä. Jos rahat ovat vähissä ja kaipaat vain paikkaa, johon kallistaa pääsi, suuntaa Khao San Roadin alueelle.

Toki seudulta löytyy myös laadukkaampaa majoitusta ja alue on sinänsä tutustumisen arvoinen, jos haluaa shoppailla tai syödä edullisesti ja tavata muita reissaajia. Täältä saat ostettua edullisen retken tai kuljetuksen eteenpäin ja alue on monille reppureissaajille edelleen tärkeä kohtauspaikka, mutta alueen sijainti ei mielestäni ole ihanteellisin, kun mielii tutustua laajemmin Bangkokiin.

Sathorn

Sathornin alue on liikematkailijoiden suosiossa, mutta suosittelisin sitä muutoinkin, jos vierailet kaupungissa ensimmäistä kertaa ja epäröit, onko Bangkokin syke ja monimuotoisuus sinulle liikaa. Sathorn on siisti business-kaupunginosa, joka toimii ns. pehmeänä laskeutumisena Bangkokiin. Toisaalta alueen heikkoutena voi pitää aidomman thaimaalaisen rosoisuuden puutetta. Sathorn sijaitsee Silomin ja Lumpini Parkin vieressä, joten sijainniltaan se on mitä mainioin.

Bangkok on aina hereillä oleva, korkeapulssinen kaupunki. Moni haluaakin olla kaupungin menossa mukana ja valita hotellinsa alueelta, jossa kaupungin rytmi on käsinkosketeltavaa. Alla vinkkejä alueista ja hotelleista, jotka olemme matkoillamme Bangkokissa testanneet.

Sukhumvit Road ja Asoken aseman alue

Yksi hyvä vaihtoehto on hotellin valitseminen Sukhumvit Roadin varrelta, joka on Bangkokin pääkatuja. Me olemme useamman kerran ottaneet hotellin Sukhumvit Roadilla sijaitsevan Asoken aseman välittömästä läheisyydestä. Asokessa on tarjolla paljon hyviä majoitusvaihtoehtoja sekä tekemistä ja näkemistä. Tunnettu baarikatu Soi Cowboy on ihana nurkan takana, jos menojalkaa vipattaa. Shoppailuintoiset nauttivat kierrellessään Terminal 21 -ostoskeskuksessa ja varsinkin iltaisin aseman lähistön kaduille levittäytyy myyntikojuja. Myös muiden Sukhumvit Roadin sijaitsevien asemien lähellä on hyviä hotelleja, tarkista myös mm. Nana ja Phloen Chit -asemien lähistön hotellivaihtoehtoja.

Hotellivinkit

Silom Road

Silom on perinteisesti ollut monen kaupunkiin matkaavan turistin ensikosketus Bangkokiin eikä Silomin alue ole huono vaihtoehto ollenkaan. Alueelta löytyy ravintoloita, ostosmahdollisuuksia sekä Patpongin kuuluisat iltamarkkinat tyttöbaareineen, mutta samalla kulkuyhteydet muualle kaupunkiin ovat hyvät. Joidenkin mielestä alue voi olla jo liian turistimainen, mutta toisille se taas tarjoaa helpon ensikosketuksen Bangkokiin.

Hotellivinkit

Riverside

Kun kaipaat luksusta majoituksen suhteen, kannattaa hotelli varata jokivarresta. Toinen toistaan komeammat hotellit reunustavat leveää ja elämää täynnä olevaa Chao Phraya -jokea. Kuuluisin alueen loistohotelleista on Mandarin Oriental, jossa voi käydä nauttimassa drinkin tai iltapäiväteen, vaikkei siellä asuisikaan. Joen varressa ilma on aavistuksen viileämpää kuin muualla kaupungissa ja jokitakseilla on helppoa ja hauskaa matkustaa. Olemme majoittuneet ainoastaan yhdellä reissulla jokinäköalahotellissa, mutta muistan ikuisesti, miten kiehtovaa oli hotellihuoneen ikkunasta katsella joen elämää. Joki on kuin elävä taulu, joka tarjoilee jatkuvasti muuttuvaa maisemaa.

Hotellivinkki
Royal Orchid Sheraton (hyvä, näkymä joelle upea)