Isokari – majakkasaari, joka vei sydämeni

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina hyppäsimme tuttavien veneen kyytiin Kustavissa ja hurautimme upeana hehkuvan sinisen meren aalloille. Porukkaamme kuului neljä ihmistä ja neljä shibaa, joten vene oli erinomaisessa balanssissa! Kokka oli suunnattu kohti Selkämeren kansallispuistossa sijaitsevaa Isokarin majakkasaarta, jossa en ollut aiemmin päässyt vierailemaan.

Kun vene lipui vierasvenesataman laituriin, Isokarin tunnelma lumosi minut välittömästi. Tunsin heti tulleeni täysin autenttisen omalaatuiseen paikkaan. Ennen saareen tutustumista nautimme lounasta paatissa ja mikäs siinä oli nauttiessa, kun samalla saimme seurata lähietäisyydeltä riskilöiden lentelyä ja pesäpuuhailuja. Lounaan jälkeen lähdimme kävelemään rantapolkua pitkin ja morjestimme kioskin pitäjää. Maksoimme päivämaksun laituripaikasta ja jatkoimme tutkimusretkeämme syvemmälle saaren uumeniin.

Isokarin maisemat löivät ällikällä. Välillä silmien eteen aukeni uskomattoman kaunis merimaisena, välillä taas vehreää lehtoa. Punamultaiset vanhat rakennukset sopivat saaristolaismaisemaan kauniisti ja kaikkialla saaren luonto oli viehättävästi luonnontilassa. Tunnelma oli hellepäivän raukeutta ja rauhaa täynnä, sillä montakaan muuta vierailijaa saarella ei ollut.

Itse majakka oli komea ja maisemaa jykevästi hallitseva ilmestys. Punavalkealle majakalle oli jonkun verran kävelymatkaa satamasta. 49,4 metriä korkea majakka on valmistunut vuonna 1833 ja se on Pohjanlahden korkein majakka.

Majakan ohi kävellessä silmien eteen avautui mahtava merikallio, jossa seikkailimme hyvän tovin maisemista nauttien. Merikalliolla oli erikokoisia lämpäreitä, joissa koirat nauttien vilvoittelivat tassujaan.

Koirat nautiskelivat merikallion viilentävistä altaista.

Paluumatkalla polun vierestä lähti käärme liukkaasti liikkeelle kohti metsän suojaa, eikä meidän tarvinnut kuin vain hetkellisesti pelästyä. Nautimme olutta ja virvokkeita pienen kioskin terassilla ja juttelimme mukavasti puheliaan kesätyöntekijän kanssa. Juomien lisäksi terassilla oli myynnissä pieniä tuotteita mm. koruja, vaatteita ja keramiikkaa. Koska menetin sydämeni ihastuttavalle Isokarille, oli minun aivan pakko ostaa muistoksi Kustavin savipajan kulho tekstillä; ”I <3 Isokari”.

Isokarin majakkasaari vei minulta suoraan sanottuna jalat alta ja lumosi aidolla tunnelmallaan. Nautin upeasta ja käsittämättömän moninaisesta luonnosta. Kauneus on luonnossa! Isokarilla ei tarvinnut kuin vain olla ja ihmetellä luonnon rauhoittavan mykistävää vaikutusta. Mielessäni jo huomasin pohtivani, että miten voisin järjestää asiat niin, että voisin muuttaa Isokarille.

Isokarilla on myös majoitusta tarjolla ja kun joskus menen takaisin, aion ehdottomasti myös yöpyä edes yhden yön tuolla tunnelmallisella hyvän fiiliksen saarella. Unelmaduuni olisi toimia saarella lammaspaimenena, miksei jo vaikka ensi kesänä, sillä lammaspaimenviikkojen haku näkyy olevan jo käynnissä.

Oletko sinäkin ihastunut Isokariin? Olisi mielenkiintoista kuulla, miten muut ovat majakkasaaren kokeneet.

Vinkit
Isokari
Lammaspaimen viikot Isokarilla

6 thoughts on “Isokari – majakkasaari, joka vei sydämeni

 • Tuonne haluaisin minäkin päästä joskus 😍💛
  Veikkaan että ihastuisit kovasti myös Kotkan Kaunissaareen ja Hankoon ellet ole jo niissä käynyt.

  • Kotkassa en ole käynyt, mutta Hangossa olen ja se on kyllä erittäin viehättävä paikka. Itse asissa sieltä käsin kävimme kerran sellaisella pienellä hyljesafarilla, josta mun pitääkin joku kerta kirjoittaa blogipostaus. Hangon pieni uimaranta värikkäine uimakoppeineen oli myös hieno paikka.

 • Tuonne mennään yhdessä lammaspaimeniksi 😉 Houkutteleva paikka ja kauniita kuvia <3

  • Mennään! Olis jännää viettää viikko noin kauniissa paikassa ja vieläpä lammaspaimenena. Mahtaako vielä olla viikkoja vapaina?

   • Tervetuloa! Kyllä on viikkoja vielä vapaana, sillä ne arvotaan halukkaiden kesken. Voitte ilmoittautua arvontaan sivulla http://www.isokari.fi/lammaspaimeneksi
    Paimeneksi voi tulla koirienkin kanssa (tietyille viikoille), mutta hotellimajoitusta karvakamuille ei valitettavasti ole tarjolla.
    Tuleva kesä on lähempänä kuin koskaan ennen! 😀

    • Kiitos tiedosta Noora! Olisi kyllä mahtavaa päästä kunnolla kokemaan Isokari ja vieläpä lammaspaimenena. Saisi lammasterapiaa oikein kunnolla ja tietysti upeat merimaisemat työsuhde-etuina myös. Pistetään vakavaan harkintaan 🙂

Comments are closed.