Barri Gòtic – Barcelonan särmikäs goottilainen kaupunginosa

Pitääkö hiihtolomalla hiihtää ja nauttia lumisista maisemista? Vai voiko talvilomalla kierrellä Barcelonan goottilaisen kaupunginosan kujia, niin että pää menee pyörryksiin? Helmikuussa Katalonian aurinko paistoi kuumasti, mansikat olivat päärynän kokoisia ja Barri Gòtic hurmasi salaperäisyydellään.

Barri Gòtic eli Barcelonan goottilainen kaupunginosa on paikka, jonne minun on jokaisella Barcelonan reissulla päästävä. Kaupunginosassa on ihan oma tunnelmansa, jota ei ole muualla. Varjoisan tummat ja kapeat kujat vievät menneisiin aikoihin, jolloin kujilla ei tainnut olla kovinkaan turvallista liikkua.

Tänä päivänä kujat tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen kaupunkimaiseman, joka kätkee sisuksiinsa niin kiinnostavia baareja, putiikkeja kuin ravintoloitakin. Jos olisin runollinen sanoisin, että goottilainen kaupunginosa on Barcelonan sydän, jota kannattaa kuunnella.

Barcelonan katedraalin edustan aukiolla on oiva paikka nauttia Katalonian auringon lämmöstä ja tutustua vaikkapa antiikkimarkkinoiden tarjontaan. Useimmiten aukiolla törmää esiintyviin katutaiteilijoihin, joiden esityksiä on mukava seurata. Tällä kertaa saimme kuulla myös opperalaulua!

Historianjanoiset osaavat nauttia Gòticista, sillä alueelta löytyy goottikirkkojen ohella, renesanssirakennuksia sekä jäänteitä muinaisesta roomalaiskaupungista. Urbaania nykyajan seikkailua voi harrastaa pujahtamalla sivukujille ja piipahtelemalla pienissä putiikeissa ihmettelemässä niiden monenkirjavaa tarjontaa. Jotain mystistä Góticissa vieläkin on, sillä ainakin oma kukkaroni tuppaa joka käynnillä salaperäisesti kevenemään.

Jo ensimmäisellä Barcelonan reissullani eksyin Gòticissa Home on Earth -liikkeeseen ja sen jälkeen olen joka matkalla halunnut palata tuohon ihanaan kauppaan. Tuotteet ovat hyvällä maulla valittuja ja liikeidean mukaisesti niissä korostuvat ympäristöarvot, ekologisuus ja kierrätettävyys. Liike itsessäänkin on jo vierailun arvoinen, niin kaunis ja tunnelmallinen se on. Joka kerta mukaan tarttuu jotain pientä helposti matkalaukkuun sujahtavaa.

Enkel vinkkasi silmää, kun kävelimme sen ohi ja palasimme kiltisti takaisin ja astuimme ravintolan ovesta sisään. Tyylikäs, tummasävyinen ravintola osoittautui mukavaksi uudeksi tuttavuudeksi. Ruokalistalta löytyi monenlaista kiinnostavaa. Valitsin poke bowlin ja juomaksi lemon loopin – ihanan tuoreita ja raikkaita makuja! Enkel sijaitsee Baixada de Sant Miquelilla, joka on Carrer d’Avinyón sivukatu. Ravintola tarjoaa miellyttävän virkistävän ruokailuhetken kaupungilla kiertelyn lomaan.

El Call on goottilaiskaupunginosan helmi, sillä tämä juutalaiskortteli on hienosti säilynyt ja erityisen tunnelmallinen. Kujat käyvät täällä aina vain kapeammiksi ja tunnelma tiheämmäksi. Jos tulet Barcelonaan, muista piipahtaa myös El Callissa, täällä voit kokea toisenlaista Barcelonaa kuin Ramblan tungoksessa.

Parina viime vuonna olemme matkustaneet Barcelonaan helmikuussa hiihtoloman aikoihin. Molemmilla kerroilla Barcelonan sää on ollut aurinkoisen lämmin ja mittari on kivunnut päivittäin yli + 15 asteen. Hedelmäkaupat myyvät päärynänkokoisia mansikoita ja katujen terassit täyttyvät ulkona kahvinsa nauttivista kaupunkilaisista.

Tänä vuonna myös Barcelonan Carnival osui tähän ajan kohtaan ja näimme useamman kovaäänisen ison kulkueen. Saimme hymyillä hauskasti pukeutuneille kaupunkilaisille, sillä iloista karnevaalitunnelmaa riitti koko viikoksi.

9 thoughts on “Barri Gòtic – Barcelonan särmikäs goottilainen kaupunginosa

  • Barri Gotic on ihana paikka! <3 En malta odottaa, että pääsen sinne tänä vuonna jälleen pyörimään. Espanjassa karnevaalitunnelma on aina niin hauskaa seurattavaa, itse olemme siihen päässeet mukaan Alicantessa sekä Valenciassa, jossa nyt paraikaa onkin Las Fallas -festivaalit käynnissä. Suosittelen käymään ja kokemaan, jos joskus mahdollisuus tulee etkä vielä ole päässyt. 🙂 Valencia ja Barcelona omaavat paljon samantyyppisiä piirteitä, joten pidät varmasti. Blogista löytyy lisää vinkkejä runsaasti, sillä niitä ehti kasa kertyä Valenciassa asuessamme. http://www.kookospalmunalla.fi/espanja/ . Kiitos kovasti näistä inspiraatiota herättäneistä postauksista, upeita kuvia ja tuo kauppa näyttää erityisesti käymisen arvoiselta ihanuudelta!

    • Kiitos kiitoksista! On aina ihanaa saada palautetta blogijutuista. Valenciasta olen kuullut vain pelkkää suitsutusta, mutta en ole siellä päässyt vielä käymään. Tulevaisuudessa toivottavasti. Kiva, kun linkkasit oman juttusi vinkkeineen! Toinen vahva kaupunginosasuosikki Barri Gòticin ohella on minulle Born. Suosittelen lämpimästi! Rento meininki ja ihania putiikkeja ja baareja sielläkin koluttavaksi. Festivaalitunnelmaa oli ihana aistia ja menoa seurata, monenmoista pukeutujaa ja hahmoa tuli kaduilla vastaan. Selkeästi se oli myös aidosti koko perheen juttu, koska lapsien ohella perheen aikuisetkin olivat pukeutuneet ja maalanneet kasvonsa. Tultiin itsekin hyvälle mielelle heitä katsoessa.

    • Lämmin suositus Barcelonan goottilaiselle kaupunginosalle 🙂

Comments are closed.