Rolle – Sveitsin lumoa

Joskus tarvitaan rohkeutta heittäytyä, kun tilanne sitä vaatii. Matkalle voi lähteä suht pienellä varoitusajalla, kun houkutteleva mahdollisuus aukenee. Aina ei ole aikaa käyttää puolta vuotta puolison ympäri puhumiseen, mutta nyt Sveitsin matkasta innostui heti myös mieheni, joten suuntasimme kohti alppimaata.

Heinäkuun loppupuolella lähdimme Finskin siivillä Geneveen, josta matkamme jatkui junalla Geneven vieressä sijaitsevaan suloiseen Rollen kylään. Lentokentältä junamatka Rolleen kesti noin puoli tuntia. Rolle sijaitsee aivan Genevejärven eli Lac Lémanin rannalla upeiden maisemien keskellä. Rolleen päädyimme, koska mahtava serkkuni miehensä kera lupasi tyhjillään olevan kotinsa meille majapaikaksi Sveitsin reissumme ajaksi. Muutoin tuskin olisimme koskaan Rolleen eksynyt ja tämä söötti kylä olisi jäänyt näkemättä. Iso kiitos Anulle ja Michaelille!

Matkamme ajaksi Sveitsiin sattui hurja helleaalto ja mittari kipusi päivittäin 30:nen asteen yli, mikä hieman verotti kovinta kiertely- ja seikkailukiirettä. Sveitsistä nautimme paahteisesta kelistä huolimatta kuitenkin paljon ja ymmärrämme hyvin, miksi varakkaampi väki mieluusti maahan muuttaa. Toki syy voi piillä mutkattomaksi tehdyissä finanssiasioissa, mutta Sveitsi on totisesti maisemiltaan hengästyttävän upea ja toisaalta kaikki toimii kellontarkasti. Lähikaupan hyllyt notkuvat herkkuja ja kaikkea on saatavilla, jos lompakko vain kestää.

Rolle osoittautui erittäin viihtyisäksi paikaksi, jossa elämä tuntui soljuvan mukavasti ja huolettomasti. Kävelytie seurasi järvenrantaa ja järvi kimalteli kutsuvan sinisenä samalla, kun vuoret reunustivat maisemaa kauempana. Vanha linna vartioi maisemaa, jossa paikalliset ulkoiluttivat kiireettä koiriaan ja lapset pulahtelivat järveen. Välillä ruskettuneet pariskunnat kiihdyttivät komeilla veneillään kohti järvenselkää. Kyllähän tähän voisi tottua.

Genevenjärvellä hurmasivat ei vain maisemat, vaan myös upeat vanhanajan höyryrataslaivat. Laivat ajavat useiden kaupunkien väliä ja mekin lähdimme käymään Ranskan puolella Yvoire’ssa. Lue päiväretkestämme Yvoireen täältä. Höyryrataslaivamatkalle lämmin suositus ─ matka oli hieno kokemus ja kyyti reipasta.

Saimme kunnian toimia myös kissanhuoltajina ja kolmantena päivänä talon kissa kunnioitti meitä läsnäolollaan. Annoimme ruokaa ja hetken saimme nauttia kissan seurasta, kunnes maailma kutsui kissaherraa taas seikkailuihin. Sveitsissä on tavallista, että myös kerrostalossa asuvat kissat ovat vapaita kulkemaan ja joku ystävällinen naapuri avaa oven kissalle, jotta se pääsee kulkemaan rapussa aina kotiovelle asti.

Viimeisenä iltana rantakadulla fiilistellessämme kantautui järveltä komeaa alppitorven soitantaa. Pienellä saarella joku tunnelmoi ja päästeli torvestaan ilmoille kauniita sävelmiä.

Vinkit
Rolle.com
CGN -höyryrataslaivamatkat